Blizzard چگونه به چنین جایگاهی دست یافت
در میان تمام شرکت های بازی سازی فقط یک شرکت وجود دارد که تمام آثارش درزمره بهترین بازی های تاریخ قرار می گیرند(Blackthrone ،Warcraft،StarCraft ،Diablo ،World of Warcraft و …). خیلی کم بازی می سازد واگر از کیفیت بازی در حال ساختش راضی نباشد در صورتی که بازی در مراحلپایانی ساخت نیز باشد آن را متوقف می کند(مانند بازی StarCraft: Ghost).برای طرفداران خود آن چنان ارزشی قائل است که به کودکی بیمار که به عنوانآخرین آرزو درخواست دیدن Blizzard را داشته علاوه بر یک تور کامل دیدنBlizzard یک سلاح و یک شخصیت منحصر به فرد در WoW نیز به وی هدیه دادهاست.
مهمتر از همه به کیفیت محصولاتش بیشتر از درآمد آن ها اهمیت می دهد؛ زیرا به کار خود ایمان دارد. مهمترین عامل موفقیت Blizzard نیز همین است که اهمیت نمی دهد چه مقدار پول صرف ساخت بازی کند و تنها به کیفیت نهایی محصول می اندیشد(البته منظور این نیست که Blizzard هیچ اهمیتی به مسائل مالی نمی دهد).اما Blizzard به یکباره به چنین موفقیتی دست نیافته
بلکه موفقیت Blizzard از ذره ذره تلاش های بنیانگذارانش ناشی می شود و پس از سالها تلاش مستمر اکنون به چنین جایگاهی رسیده است. شرکتی که ما امروز آن را به عنوان Blizzard می شناسیم در گذشته با نام Silicon And Synapse شناخته می شد که در سال 1991 توسط فرانک پیرس(Frank Pearce) و الن ادهام(Allen Adham) تاسیس شد و به اندازه ی حال نیز بزرگ و مشهور نبود. در آن زمان Silicon And Synapse بازی های خود را از طریق شرکت Interplay منتشر می کرد که این امر درآمد و شهرت زیادی را برای Interplay به ارمغان آورده بود.
اعضای شرکت SAS نیز با دیدن این که Interplay به واسطه ی شرکتشان به چنین جایگاهی رسیده در حالی که خودشان هنوز ناشناخته باقی مانده اند تصمیم می گیرند که بازی هایشان را خودشان منتشر کنند.
از این رو در سال 1994 شرکت SAS پس از طی مراحل قانونی اختیارات لازم برای انتشار بازی های خویش را به دست می آورد و با نام جدید Blizzard Entertainment آغاز به کار می کند. Blizzard Entertainment اولین بازی خود را با نام Warcraft: Orcs & Humans عرضه کرد که با موفقیت آن، شرکت تصمیم می گیرد شماره ی بعدی بازی را نیز بسازد. از این رو Blizzard در سال 1995 بازی Warcraft II:Tides of Darkness را روانه ی بازار کرد. این عنوان از بازی قبلی خیلی بهتر بود و سرشار از ایده های ناب بود.
بدین سبب به موفقیت چشم گیری رسید.
تا اینجا شرکت مقداری حالت متعادل به خود گرفته بود و آماده بود تا توانایی واقعی خود را نمایان سازد. Blizzard تصمیم داشت که وسعت بیابد تا بتواند کارهای بهتری ارائه دهد و همین دلیل باعث شد که شرکتی کوچک با نام Condor را خریداری کند و استودیویی جدیدی با نام Blizzard North را تاسیس کند و اعضای شرکت Condor را در آن ادغام کند. این استودیوی تازه تاسیس نیز بازی Diablo را در سال 1996ساخت که این بازی نیز با واکنش مثبت منتقدان و بازیبازان روبرو شد و بر افتخارات Blizzard افزود.
حال Blizzard یک شرکت تازه تاسیس و بی تجربه به شمار نمی رفت و جایگاه خود را تثبیت کرده بود. بدین سبب دست به انتشار یک بسته ی الحاقی برای بازی Warcraft II با نام Beyond the Dark Portal زد که این بازی نیز مانند بازی اصلی با موفقیت چشم گیری روبرو شد. اما این ها همه ابتدای راه بود و Blizzard اهداف بزرگتری را در سر داشت از این رو در سال 1998 بزرگترین بازی خود را تا آن زمان با نام StarCraft عرضه کرد و پس از آن نیز بسته ی الحاقی آن را با نام Brood War روانه ی بازار نمود که باعث شد نام Blizzard تا مدت ها بر سر زبان تمام بازیبازها بیفتد.
دلیل موفقیت StarCraft این بود که این بازی سبک استراتژی را به طور کلی متحول کرد و به شکل کنونی درآورد. گیم پلی StarCraft در آن زمان به گیم پلی استاندارد بازی ها تبدیل شده بود(تا به امروز نیز هیچ شرکتی نتوانسته شکل کلی بازی های این سبک را تغییر دهد).
موفقیت Blizzard در آن روز ها سرعت گرفته بود و روز به روز بر محبوبیتش افزوده می شد. تا اینکه Diablo II نیز روانه ی بازار شد و افتخاری دیگر را در دفتر افتخارات Blizzard ثبت نمود و سریع ترین میزان فروش در تاریخ، در سال 2000 با فروش یک ملیون نسخه در ماه اول را به نام Blizzard ثبت کرد و پس از آن در سال 2001 نیز یک بسته ی الحاقی برای Diablo II با نام Lord of Destruction منتشر شد که فروش این نسخه نیز خیلی بالا بود. پس از Diablo نوبت به شماره ی جدید Warcraft یعنی Warcraft III: Reign of Chaos بود و این بازی فوق العاده زیبا و یکتا در سال 2002 روانه ی بازارهای جهانی شد و بار دیگر قدرت Blizzard را به نمایش گذاشت و لرزه بر تن رقبا انداخت.
یک سال بعد Blizzard بسته ی الحاقی بازی را با نام The Frozen Throne(به معنی تخت یخ زده) منتشر ساخت که داستان بازی قبلی را ادامه می داد که نه تنها از بازی اصلی چیزی کم نداشت بلکه تغییرات مثبت زیادی نیز به همراه داشت. پس از آن در سال 2004 Blizzard قدرت واقعی خود را آشکار نمود و با عرضه ی غول صنعت بازی سازی یعنی World of Warcraft که به گفته ی بسیاری از منتقدین بهترین بازی MMORPG(نقش آفرینی آنلاین) تاریخ است نام خود را جاودانه کرد و بار دیگر قدرت خود را به همگان ثابت کرد و تحولاتی را در سبک MMORPG اعمال کرد که نیازمند چندین سال زمان بود.
اما Blizzard این راه طولانی را در مدت کوتاهی طی نمود و به رشد صنعت بازی سازی سرعت بخشید. World of Warcraft بالاترین و سریع ترین میزان فروش در تاریخ صنعت بازی سازی در آن زمان را از آن خود نمود. WoW جزء معدود بازی هایی بود که تا مدتها در صدر جدول پر فروش ترین ها باقی ماند.